Nagging!

PRIORITIES

Pernah tak dalam hidup rasa yang you need someone to listen to you and understand you.

Pernah ada kawan yang bagitau korang 
"If you're in trouble, if you need someone to hold your hand, you can always count on me" 

atau dia cakap something macam "don't worry i'll always be there for you".

Hakikatnya kita semue full with ourself.

Sebab norma nya begitu. 

PRIORITIES

macam mana benda ni berfungsi?

contoh simple, bila parents ajak keluar makan VS kawan ajak movie.
which one do you prefer to go?
Thats why we need to think back about priorities.

Ada orang dia utamakan keluarga, sebab dia rasa dengan kawan bila-bila boleh lepak lagi.
Ada orang dia ketepikann keluarga, semata-mata nak seronok dengan kengkawan dia.

Think guys.
Benda mudah yang kau boleh fikir "siapa yang ada nanti masa jatuh bangun kau"
Ya, kawan ada time seronok, time takkda masalah. Tapi satu benda kau kene ingat, sampai bila kawan selalu ADA?.  Dorang jugak ada hidup sendiri, end of the day, Family is everything.

Ini contoh je aku bagi. Banyak lagi situasi lain yang kau kene bagi keutamaan dulu sebelum yang lain.

Thinks! I'm not good with words but before you do something remember to give PRIORITIES!

Comments

Popular posts from this blog

I am STRONG

DRY

WALLS